Projekt Eko kupoler (domes)

Boende för personal på Koster

Eko glamping och events 360 AB vision är att skapa personalboenden på Koster. I dagsläget är möjligheterna få, delvis pga att det inte finns många ställen att hyra, men också för att priserna är dyra, framför allt för unga och studerande. Vi vill självklart få kommunen att samarbeta med oss i detta.

Därför har vi påbörjat ett projekt där vi bygger domes som kan användas för personal som jobbar på kosteröarna under sommarsäsongen och som vandrarhem eller för konferenser övrig tid på året.

Samarbeten

med Strömstad kommun och verksamheter på Koster

För att kunna genomföra projektet behöver Eko glamping and events 360 AB samarbeta med Kommunen, verksamheter på Koster och dess personal.

Vi har redan informerat om projektet till kommunen och en del verksamhet på Koster, till exempel Kosters Trädgårdar, Kostercykeln, Rökeriet och Galejen, och fått mycket positiv respons.

Miriam Öhrn, ordförande i kosternämnden,  arrangerade ett möte med kommunens tjänstemän den 7 Juni för att förbättra kommunikation och relation mellan kommunen och Kosterbor. Helena Lilliebjelke socialförvaltningschef, Aya Norvell miljö och byggnads förvaltningens chef och tekniska förvaltningens chef Roland Kindslätt var närvarande på mötet när vi tog upp bristen av personalbostäder på Koster. Ett resultat av diskussionerna blev uppföljning av arrendemark från kommunen.

Kupoltält som Ekoby

10 st Boende och ett växthus

Idén är att bygga 10st tältkupoler någonstans på kommunens mark.

Vi tänker ekovänligt, lokalt och använder oss av permakultur-principerna. Omsorg om jorden, omsorg om människor, och rättvisa.

En grundtanke med personalboenden är att skapa en rikare kultur på Koster och locka fler unga personer att bo och jobba på Koster, men framför allt flytta till Koster.

För att kunna arrendera marken av kommunen, så måste vi visa att det finns ett stort intresse för projektet, både från verksamheter och privatpersoner. Nästa steg är ett möte tillsammans med ansvariga i kommunen samt gärna ha en person från varje verksamhet på Kosteröarna som stödjer detta projekt.

Hur kommer projektet finansieras?

Jordgubbar

Eko Glamping kommer under sommaren sälja jordgubbar på ett antal ställen runt på Kosteröarna som en första delfinansiering att bygga 10 kupoler, samt ett gemensamt växthus (mötesplats) utedusch och utedass.

En prototyp av en sådan ekoby med tältkupoler finns redan på Kosters Trädgårdar som glamping.

Budget
-10 st Boende domes(24kvm) 50,000 sek x 10 =500,000 sek
-1st växthus dome 100,000 sek
-4st utedusch och utedass 50,000 sek
-Utekök 50,000 sek
Totalt  700,000 sek

Kupolerna kommer att vara flexibla att flytta och billiga att bygga. Man kommer att kunna bo två personer i en kupol eller en person.
Hyran blir 3 500 kr för en person och 4 000 kr för 2 personer.
Tanken med kupoler är att det ska vara glamoröst och enkelt boende, “glamping”.

Investera i projektet

Vill du vara med och finansiera eller stödja på annat sätt?

Kontakt

George Hellgren ansvarig för projektet

mejl:ngai369g@gmail.com

Tel: 076 422 42 44

Book Your Stay
Guests 1